Близо до природата!

Bio Mer- професионална натурална козметика

Bio Mer

Мар Менор и Bio Mer

Биомолекули от Мар Менор пълни със здраве и красота.

Ефективността на водораслите

Поради големия брой на съществени микроелементи , витdмини, протеини и биомолекули, водораслите от Мар Менор са основен съюзник в борбата със стареенето на кожата, тъй като блокират активността на ензимите колагеназа и еластаза, които са отговорни за влошаването на съединителната тъкан.

В същото време, водораслите се абсорбират много по-добре от кожата благодарение на хелатни минерали и по този начин проникват по-дълбоко, стимулирайки дермалните фибробласти.

Мар Менор (Малко море) е естествена натурална зона в района на Мурсия с най-голямата в Европа соленоводна лагуна, богата на морски водорасли. Благодарение на продължителното излагане на под директна слънчева светлина, водите на това море са винаги по-затоплени и притежават високи нива на соленост и олигоелементи, много над тези на Средиземно море. Слънцето и солта са наслагвали на дъното му в продължение на векове лечебни кали, които са много подходящи за борба с кожни болести и остеопатични патологии.

Водите на Мар Менор имат призната терапевтична стойност поради своята соленост и минерализация. Богатството на минерали, които ни дават водораслите, насърчава клетъчната стимулация, пречиства и елиминира токсините, създавайки перфектен баланс на кожата.

Биомолекулите

· Те са комплексни молекули,  съдържащи неорганични и органични елементи, които са силно устойчиви структури.

· Извличат се от живи същества чрез физични процеси, които не променят молекулярната им структура

· На клетъчно ниво биомолекулите са способни да проникнат по-бързо и ефективно в кожата заради правилната комбинация от елементи като водород, въглерод, кислород, азот, фосфор и сяра.

Водораслите от Малко море

Проучване на Университета в  Мурсия върху качествата на водите на Мар Менор разкрива, че  водната флора на Мар Менор има големи концентрации на основните минерали и витамини. Оттам идват и уникалните свойства на водораслите в Мар Менор.

Свойствата на водораслите постигат ребалансиране и детоксикация на кожата, подхранват и хидратират, помагат за регенерацията на клетките и ги насищат с кислород.


 


 В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.